Новина ДняНовини Важливо!

Повідомлення про наміри отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «МОБІЛАЙН ПЛАЗА» оголошує про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

Повне найменування суб’єкта господарювання: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «МОБІЛАЙН ПЛАЗА», скорочене найменування суб’єкта господарювання: ТОВ «МОБІЛАЙН ПЛАЗА».

Ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ – 24994596.

Місцезнаходження, контактний номер телефону, адреса електронної пошти суб’єкта господарювання: юридична адреса: 08131, Київська обл., Києво-Святошинський р-н, село Софіївська Борщагівка, вул. Велика Кільцева, будинок 108; керівник – Корєнєвський Георгій Олексійович; тел.: +38(044) 590 99 50, електронна пошта: georgiy.koryenyevsky@seat-centre.kiev.ua. Основний вид економічної діяльності підприємства – 45.11 Торгівля автомобілями та легковими автотранспортними засобами.

Місцезнаходження об’єкта/промислового майданчика: 08131, Київська обл., Києво-Святошинський р-н, село Софіївська Борщагівка, вул. Велика Кільцева, будинок 108.

Мета отримання дозволу на викиди: надання права експлуатувати існуючий об’єкт, з якого надходять в атмосферне повітря забруднюючі речовини або їх суміші, за умови дотримання встановлених відповідних нормативів граничнодопустимих викидів.

Відомості про наявність висновку з ОВД, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка згідно з вимогами ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля» підлягає процедурі: Висновок з оцінки впливу на довкілля ТОВ «МОБІЛАЙН ПЛАЗА» відсутній, оскільки згідно ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля» діяльність даного підприємства не відноситься до видів планованої діяльності та об’єктів, які підлягають оцінці впливу на довкілля.

ТОВ «МОБІЛАЙН ПЛАЗА» спеціалізується на торгівля автомобілями та легковими автотранспортними засобами, технічному обслуговуванні та ремонті автотранспортних засобів, оптовій торгівлі деталями та приладдям для автотранспортних засобів.

Джерелами викиду забруднюючих речовин проммайданчику є дільниця приймання автомобілів, сервісний цех, дільниця ремонту двигунів, дільниця рихтовки, малярна дільниця (підготовча та фарбувальна камери обладнані ПГОУ), рідкопаливна котельня, обладнана двома котлами EURO-Cup S3 потужністю 160 кВт кожний, дизельний генератор, резервуар відпрацьованого мастила, внутрішньо-територіальні роз’їзди автотранспорту.

До атмосферного повітря будуть потрапляти наступні забруднюючі речовини: 1-хлор-2,3-епіксипропан (епіхлоргідрин), 2-бутоксі етілацетат, 2-метоксиметилетокси пропанол, 2-метоксі-1-метил етилацетат, n,n – диметилізопропіламін, оксиди азоту (оксид та діоксид азоту) у перерахунку на діоксид азоту, азоту (1) оксид [NO2], діоксид сірки (діоксид та триоксид) у перерахунку на діоксид сірки, ацетон, бутилацетат, ванадій та його сполуки (у перерахунку на ванадію п’ятиокис), вуглеводні насичені c12 – c19 (розчинник рпк-26511 та ін.) у перерахунку на сумарний органічний вуглець, вуглецю діоксид, диметилетаноламін, диметиловий ефір, етил 3-етоксіпропіонат, залізо оксид (у перерахунку на залізо), ізобутилметакрилат, марганець і його сполуки (у перерахунку на двоокис марганцю), масло мінеральне нафтове (веретенне, машинне, циліндрове і ін.), метан, оксид вуглецю, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом, спирт аміловий, спирт бутиловий, спирт пропиловий, триетиламін, хром шестивалентний (у перерахунку на триоксид хрому). Обсяг викидів забруднюючих речовин при максимальному навантаженні може скласти 51,46 т/рік (з яких вуглецю діоксид складе 47,79 т/рік, 92,9% від валового викиду).

На межі визначеної СЗЗ та найближчої житлової забудови згідно розрахунків розсіювання концентрація забруднюючих речовин в атмосферному повітрі не перевищує встановлені законодавством допустимі норми. Заходи щодо скорочення викидів не плануються. Зазначені у матеріалах пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають гранично допустимим викидам затвердженим законодавством.

Господарська діяльність підприємства ТОВ «МОБІЛАЙН ПЛАЗА» не належить до переліку виробництв та технологічного устаткування, які підлягають до впровадження найкращих доступних технологій та методів керування.

Зауваження та пропозиції щодо наміру отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами ТОВ «МОБІЛАЙН ПЛАЗА» подавати протягом 30 днів з моменту опублікування даного повідомлення до Київської обласної військової адміністрації за адресою: площа Лесі Українки, 1, Київ, 01196, тел. (044) 286 84 еmail: doc@koda.gov.ua, zvern@koda.gov.ua.