Новина ДняНовини Важливо!Новини Суспільні

Відбулася 18 чергова сесія Борщагівської сільської ради VIIІ скликання

06 червня 2024 року відбулося засідання вісімнадцятої чергової сесії Борщагівської сільської ради VIII скликання під головуванням сільського голови Олеся Кудрика, за участі секретаря ради Олександра Медвідь, депутатів, представників громади та структурних підрозділів сільської ради. На порядок денний було винесено 80 питань, окремими розділами йшли архітектурні й земельні питання.

МАТЕРІАЛЬНА ПІДТРИМКА ЖИТЕЛЯМ ГРОМАДИ

🔸Прийняті нові рішення й затверджені рішення, що були прийняті в травні на виконкомі, про одноразову матеріальну допомогу жителям Борщагівської громади за їх заявами (онкохворим, вдовам, сім’ям загиблих воїнів, АТОвцям, чорнобильцям, дітям війни, членам ДФТГ, багатодітним, ВПО та іншим пільговим категоріям). Загалом ця сума складає близько 8 млн грн.

🔸Матеріальну допомогу Захисникам і Захисницям (матеріальне заохочення військовослужбовцям, призваним на військову службу за призовом в зв’язку з мобілізацією з 01 січня 2024 року). Цього разу 14 військових, які звернулися до сільської ради, отримають по 50 тис. грн. Загалом з початку 2024 року таку допомогу вже отримали 65 мобілізованих.

🔸Окремі рішення прийнято про виділення допомоги у розмірі 100 тис. грн онкохворій 8-річній дівчинці – учениці Софіївсько-Борщагівського ліцею та 100 тис. грн військовослужбовцю-жителю громади з тяжкими пораненнями.

ДОПОМОГА ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ

Згідно з рішеннями сесії сільської ради ще 7 військових частин Міністерства оборони України отримають субвенції з сільського бюджету на загальну суму більше 12 млн грн.

СОЦІАЛЬНА СФЕРА

🔸 Ряд питань стосувалися системи освіти, культури, молоді спорту Борщагівської громади. Були затверджені: статути комунальних закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти, інклюзивно-ресурсного центру, а також затверджено положення про Центр національно-патріотичного виховання.

🔸 Встановлено розмір щомісячної плати за навчання дітей у КЗ позашкільної освіти сфери культури «Борщагівська мистецька школа» на 2024/2025 н.р.

🔸 Прийнято рішення про відкриття відділень з видів спорту в КЗ «Дитячо-юнацька спортивна школа «Борщагівець» (секції волейболу і лижних гонок).

Окремо зупинялися на питаннях медицини, житлово-комунальної сфери, підготовці до зими тощо.

❗️Працюємо заради розвитку Борщагівської громади й рідної країни, допомагаємо ЗСУ та віримо у Перемогу України!

Слава Україні! Слава Героям!