Новини Важливо!Новини Суспільні

З професійним святом – Всеукраїнським днем працівників культури та майстрів народного мистецтва вітали творчу родину Центру культури і дозвілля Борщагівської громади!

Це свято всіх, хто працює в галузі культури та народної творчості. Свято людей, які творять, дарують радість і красу, роблять наше життя яскравішим і цікавішим.

Люди культури завжди патріотично налаштовані, й саме зараз, у важкі часи війни, на їх плечах стоїть важливе завдання – нести українську культуру у світ, щоб про війну в Україні не забували та всіляко підтримували, допомагали необхідною зброєю для нашої Перемоги.

Захід розпочався презентацією «ЦКІД – твоя культура!», яка ознайомила присутніх із творчим життям громади. У залі було представлено яскраву виставку робіт талановитих майстрів, художників та їх учнів.

Борщагівський сільський голова Олесь Кудрик разом з начальником управління освіти, культури, молоді та спорту Ларисою Лахтадир привітали працівників культури та майстрів народного мистецтва з професійним святом, вручили відзнаки й подарунки.

Невеличкий концерт влаштували колективи ЦКіД: народний вокальний гурт «Чураївна» (керівник – Заслужений працівник культури України Ірина Якубовська), народний аматорський колектив «Барви» (керівник – Богдан Виговський), колектив народної та авторської пісні «Перлина Петропавлівки» (керівник – Народний артист України Віктор Тетеря), ансамбль народного танцю «Барвінок» (керівник – Заслужений артист України Максим Карпенко).

До речі, творча родина ЦКІД постійно співпрацює з місцевими благодійними організаціями, у взаємодії з якими на спільних заходах було зібрано понад 120 тис. грн на потреби армії.

У Борщагівській громаді багато майстринь, які створюють картини фарбами, вироби з дерева, глини, металу, тканини й вишивки картин, фотомистецтва, соломоплетіння тощо. Вони навчають дітей та проводять благодійні ярмарки, а кошти від продажу виробів ручної роботи передають на допомогу армії.

🕯Завдяки проєкту «Окопна свічка» було вироблено понад 5 тис. окопних свічок, які передали на фронт. Цей проєкт триває.

☀️Діти – вихованці арт-терапевтичного гуртка «Промінчики» постійно долучаються до підтримки військових, створюючи обереги для наших захисників.

Міцно тримаємо культурний фронт, підтримуємо ЗСУ і ніколи не забуваємо якою ціною виборюється свобода і незалежність України!