Новини Суспільні

«Національний кешбек» – купуючи українські товари впродовж вересня – грудня 2024 року громадяни зможуть отримати компенсацію 10% їхньої вартості

Програма «Національний кешбек» надаватиметься в разі купівлі та оплати платіжною карткою (Карткою для виплат, пенсійною, кредитною тощо) товарів українського виробництва, окрім підакцизних. Отриманий кешбек можна буде витратити на комуналку, медичні послуги, спорт, кіно тощо. Також можна буде задонатити на ЗСУ або купити військові облігації.

На які товари надаватиметься кешбек?

– На будь-які споживчі товари українського виробництва за виключенням підакцизних товарів. А також, на вино без вмісту спирту і медові напої, ліки українського виробництва.

В яких магазинах працюватиме кешбек?

– У програмі можуть брати участь торгові мережі і магазини, зокрема онлайн-магазини. Вони мають бути на загальній системі оподаткування, а також приймати платіжні картки для розрахунків.

На що можна буде витратити кешбек?

– Коштами можна буде оплатити медичні послуги, спорт, кіно, а також розрахуватися ними в закладах харчування. Це додатково підтримає мікро- і малий бізнес в умовах війни.

– Можна буде оплатити комуналку, транспорт, мобільний зв’язок та інші послуги.

– Також кошти можна задонатити на ЗСУ та благодійність або купити військові облігації.

Коли кешбек надійде на картку?

– Нарахування кешбеку здійснюється щодня на наступний день. Переглядати накопичені кошти можна через Дію.

– Кошти на рахунок надходитимуть раз на місяць до кінця наступного місяця. Тобто кешбек за товари, придбані у вересні, надійде на рахунок до 20 жовтня.