Новини Важливо!

Досягнення єдності в суспільстві – основна мета українців!🇺🇦

Учора, 15 жовтня, у приміщенні КЗЗСО “Ліцей №1 с. Петропавлівська Борщагівка” відбулося засідання координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Борщагівській сільській раді.

Засідання розпочав заступник Борщагівського сільського голови – голова координаційної ради Роман Гах. Він представив присутніх членів координаційної ради, до складу якої увійшли представники управлінь, відділів та комунальних закладів сільської ради, а також інститутів громадянського суспільства. Озвучивши мету засідання перейшли до порядку денного.

Про забезпечення реалізації державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності у закладах освіти, культури та спорту Борщагівської сільської територіальної громади детально доповіла начальник Управління освіти, культури, молоді та спорту, секретар координаційної ради Лариса Лахтадир.

Про систему роботи педагогічного колективу КЗЗСО «Ліцей № 1 с.Петропавлівська Борщагівка» у вищезазначеній сфері розповіла директор закладу Тетяна Мишкіна. А вчитель предмету «Захист України» Віталій Микуляк доповнив її виступ інформацією про роботу з учнями у цьому напрямку.

Пріоритетні напрями та організацію роботи аналогічної координаційної ради при Київській обласній державній адміністрації окреслила Євгенія Ванзуряк – директор КЗ «Софіївсько-Борщагівський ЗДО «Щаслива країна».

Наостанок учасники досить жваво обговорили Операційний план заходів з реалізації у Борщагівській сільській територіальній громаді у 2024-2026 роках Стратегії утвердження української національної та громадянської ідентичності на період до 2030 року та затвердили його за основу з внесеними під час дискусії пропозиціями.

Віримо, що наша спільна робота сприятиме формуванню та утвердженню в суспільстві патріотичної свідомості, громадянської стійкості, поваги до державних символів, суспільно-державних (національних) цінностей України, розуміння їх важливості для становлення держави, державної мови як національної цінності та важливого атрибута національної та громадянської ідентичності🇺🇦