Новини Суспільні

Повідомлення про оприлюднення проекту рішення Виконавчого комітету Борщагівської сільської ради «Про встановлення ТОВ «УК «ЗАРАЗ-5» тарифу

Повідомлення про встановлення економічно обґрунтованих тарифів на виробництво,  транспортування, постачання теплової енергії, тарифу на  теплову енергію споживачам на території села Чайки Бучанського району Київської області по вулиці Лобановського Валерія впродовж опалювального періоду 2023/2024 р.р.»

До відома споживачів послуг з постачання теплової енергії на території села Чайки Бучанського району Київської області по вулиці Лобановського Валерія №2, 3а, 5, 6, 8, 7, 7а, 9,10,11,13,14,15,16,16а, 17, 18,19,21/1,21/2,21/3,21/4,21/5, 21/6,23,24,25,26/1, 27,28,29, 31, 30А,  30Б, 30В та інших заінтересованих осіб.

На виконання вимог Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 № 130  ТОВ «УК «ЗАРАЗ-5» повідомляє, що має намір затвердити економічно обґрунтовані одноставкові тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії, які будуть надаватись споживачам на території села Чайки Бучанського району Київської області по вулиці Лобановського Валерія впродовж опалювального періоду 2023/2024 р.р.

За вимогами Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 р. № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги», передбачено обов’язковий щорічний перегляд тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води та їх структури.

Так, суб’єкти господарювання (ліцензіати) зобов’язані щорічно подавати уповноваженому органові заяву і розрахунки тарифів на теплову енергію до початку опалювального періоду на рівні економічно обґрунтованих витрат. Розрахунок економічно обґрунтованих витрат здійснено з урахуванням збільшення вартості енергоносіїв, зміни вартості природного газу, підвищенням рівня мінімальної заробітної плати (збільшення витрат на оплату праці та відрахувань на соціальні заходи), подорожчанням окремих товарів та послуг, витрат на матеріали та проведення ремонтів.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної  інформації» від 13.01.2011 №2939-VI, Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України № 05.06.2018  № 130, з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, Товариство публікує проект рішення Виконавчого комітету Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області та структуру тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання для споживачів/населення, для бюджетних установ/релігійних організацій та інших споживачів на території с. Чайки Бучанського району Київської області по вул. Лобановського Валерія  (оприлюднення  шляхом опублікування на офіційному веб-сайті Товариства: www.uk-zaraz5.com.ua та офіційному веб-сайті  Виконавчого комітету  Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області www.brada.gov.ua).

Економічно обґрунтовані одноставкові тарифи Товариства на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання на опалювальний період 2023/2024 р.р. встановлюються в таких розмірах:

– для споживачів/населення житлових будинків, розташованих по вулиці Лобановського Валерія в селі Чайки Бучанського району Київської області – 2 484,17 грн./1 Гкал. з ПДВ;

– для бюджетних установ/організацій та релігійних установ/організацій на території села Чайки Бучанського району  Київської області по вулиці Лобановського Валерія – 3 936,50 грн./1 Гкал. з ПДВ;

–  для інших споживачів на території села Чайки Бучанського району Київської області по вулиці Лобановського Валерія – 4 861,36 грн./1 Гкал. з ПДВ.

Статтею 1 Закону України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування» було встановлено мораторій на підвищення цін (тарифів) у сфері теплопостачання для всіх категорій споживачів.

27.07.2023 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення та «зеленої» трансформації енергетичної системи України», яким внесено зміни, зокрема, до статті 1 Закону України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування» в частині дії мораторію лише для категорії споживачів «населення». Відтак, в подальшому до усіх споживачів (крім населення) мають застосовуватися економічно обґрунтовані тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

У відповідності до роз’яснення Міністерства розвитку громад та територій України№ 7644/25/14-23 від 24.08.2023 року, орган місцевого самоврядування затверджує тарифи, що застосовуватимуться в олювальному періоді 2023/2024 років до відповідної категорії споживачів/населення, а саме на рівні тарифів, що застосовувалися до споживачів станом на 24.02.2022:

  • для споживачів/населення житлових будинків, розташованих по вулиці Лобановського Валерія в селі Чайки Бучанського району Київської області –  2070,70 грн./1 Гкал. з ПДВ

Інформація про строк, протягом якого приймаються зауваження та пропозиції  від фізичних та юридичних осіб:   протягом 7 календарних  днів з дня оприлюднення проекту  рішення.                                                                                                                                                

Інформація  про спосіб  надання фізичними та юридичними особами, їх об’єднаннями зауважень та пропозицій: споживачі вказаної послуги можуть надсилати зауваження та пропозиції у письмовій формі за адресою: 08135, Київська область, Бучанський район, село Чайки, вулиця Лобановського Валерія, будинок 23 та на електронну пошту Товариства uk-zaraz5@chayka.org.ua . Для реєстрації пропозицій (зауважень) просимо зазначити прізвище, ім’я та по батькові особи (для юридичних осіб -повне найменування), що її подала, контактні дані для здійснення зворотного зв’язку.

Додатки:

1.Проект рішення  Виконавчого комітету Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області.

2.Структура економічно обґрунтованих тарифів для споживачів/населення житлових будинків, для бюджетних установ/організацій, релігійних установ/організацій та інших споживачів.

Директор ТОВ «УК «ЗАРАЗ-5»                                                                               Олег ОМЕЛЯШКО

Проект рішення встановлення тарифу 2023-2024.pdf

Структура тарифу НАСЕЛЕННЯ.pdf

Структура тарифу ІНШІ СПОЖИВАЧІ.pdf

Структура тарифу БЮДЖЕТНІ УСТАНОВИ ТА РЕЛІГІЙНІ ОРГАНІЗАЦІЇ.pdf