Новини Суспільні

«Освіта єднає»: відбулося урочисте зібрання, присвячене Дню працівників освіти України

🍁 Вересень багатий на свята: День фізичної культури та спорту, День дошкілля, День позашкілля, Всеукраїнський день бібліотек, День музики та День працівників освіти, який об’єднує всі ці галузі – освіту, культуру і спорт, адже «Освіта Єднає!».

У Борщагівській громаді вчора вітали всю освітянську родину: працівників закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої освіти: вчителів, вихователів, тренерів, викладачів, керівників гуртків і студій, помічників і асистентів, чиї досягнення радують і тішать, бо усі вони здобуті у найскладніший для України час – період воєнного стану.

🇺🇦Державний Гімн України прозвучав у виконанні дитячого хору «Сходинки».

🕯Хвилиною мовчання присутні вшанували полеглих воїнів, усіх українців та українок, дітей і дорослих, військових та цивільних, чиї життя були вкрадені війною.

Зі сцени Борщагівський сільський голова Олесь Кудрик привітав освітян з професійним святом і подякував їм за роботу, за те, що міцно тримають освітянський фронт, виховуючи молодих патріотів; дають знання, підтримують дітей і їх батьків, проводять активну волонтерську роботу, наближаючи нашу Перемогу.

Олесь Тимофійович разом з начальником управління освіти, культури, молоді та спорту Ларисою Лахтадир вручили відзнаки представникам галузі освіти, культури та спорту за сумлінну і бездоганну працю, плідну педагогічну, а також творчу, спортивну діяльність, вагомий внесок у розвиток сфери освіти, культури, спорту, мистецтва Борщагівської громади. Нагородження відбулося у трьох номінаціях: «Креативна молодь», «Майстер справи» та «Золотий фонд». Варто сказати, що нашим дітям дійсно пощастило бути учнями/вихованцями таких професійних, креативних, надзвичайних майстрів своєї справи.

На сцені цього дня дарували святковий настрій: народний ансамбль народного танцю «Барвінок» та вокальний ансамбль «Карамельки» Борщагівської мистецької школи.

Окремим подарунком для освітян стала захоплива вистава від Київського академічного театру Українського фольклору «Берегиня».